Nyitólap Regisztráció RSS Hétfő, 2024-05-27, 8:11 PM
Üdvözöllek, Vendég
Fórum tali még:
HONLAP MENÜK
Propaganda
Statisztika
Keresés
Naptár
«  Május 2024  »
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Bal oldali bajuszkapcsoló javítás

Delphi ESP Com 2000

Két megoldás van:

1. Megkeresed Zolysys-t és megoldja a problémádat, Budapestiek előnyben, többieknek meg ott van a posta, vagy a utazás. Gyúrcsók féle távgyógyító módszer itt nem segít.

2. Ivimano leírást követve megcsinálod magad.

Ivimano: Össze vissza kapcsolgatta a lámpát már, meg az indexkar is lötyögött.Szétszereltem , hát nem egy egyszerű szerkezet.Féltem is tőle rendesen:)

Ezek a mikronos vastagságú érintkező pályák botrányosak.Totál le volt kopva mindenhol.

Végül is sikerült megjavítanom, de nem javaslom a módszert , mert elég rizikós.

Megfelelő érintkező anyagot kerestem. Ez volt a kompakt kazettának a szalagot a fejhez szorító kis réz bigyója.Vágtam belőle kis darabokat és ráforrasztottam az érintkezők maradványára. Külön öröm, hogy a forrasztástól megolvad a fólia, ez is nehezíti a dolgokat. Az alsó nagyobb pályánál meg műgyanta ragasztóval ráragasztottam  egy darabot, a végét forrasztóval megpöttyintettem.

Megmértem, de még mindig nem volt jó.Rájöttem hogy a karból ahol kijön a szalagkábel, ott kidörzsölődött. Átforrasztottam, jó lett. A lötyögéssel nem lehet mit csinálni, kikopott az egyik forgáspont.

Az index fészke is kezd kikopni, kitisztítottam, bezsíroztam, remélem még egy ideig bírja.

Összeraktam, most tökéletes.

Azért egy DRL-t gyorsan felrakok, ne kelljen a lámpát kapcsolgatni.

 

Az az igazság hogy most már nem így oldanám meg, nem forrasztanám, hanem vezető ragasztóval ragasztanám rá a réz pályákat. De ezt házilag megjavítani szerintem túl nehéz egy átlag barkács embernek. Régebben fényképezőgépeket is javítottam, ezért van valamennyi rutinom a szalagkábel javításban, de nagyon könnyen tönkre lehet tenni végleg.

Ráadásul ahogy leveszed a hátlapot, kiesnek a karok, széthullik az egész, úgyhogy összerakni sem egyszerű.

 

Az elfordulás érzékelőtől is tartottam , esetleg majd hibát jelez, vagy be kell kalibrálni, de nem volt veszélyes, csak mielőtt levettem a com2000-ret egyenesbe kellett állítani a kormányt.Ezt a forgórészen egy nyíl mutatja is.