Nyitólap Regisztráció RSS Csütörtök, 2024-07-18, 4:49 AM
Üdvözöllek, Vendég
Fórum tali még:
HONLAP MENÜK
Propaganda
Statisztika
Keresés
Naptár
«  Július 2024  »
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ECU Javítás

Kiskunfélegyháza vonzáskörzete


Javaslat a Javításhoz (Jena307)

Ha nem éri meg javítani, akkor is kell szaki, mert én úgy tudom, hogy csak szoftverben különbözik az EDC15-ön belül az ecu sorszám, így ha nem pont azt az ecu sorszámú ecu-t kapod, akkor is kell klónozni. Vagyis egyszerűbb átforrasztani a flesh-t, ez fokozottan igaz ha csipszes is. Akkor már csak a immo marad, de úgy emlékszem az is átforrasztható. Én elküldeném egyik szakihoz hogy mondjon egy árat a javításra, meg közben keresgélnék mennyiért kapok ugyanilyen típusba való, de nem feltétlen ilyen ecu számút. Azt is tudni kellene, hogy pluszban még mennyi a flesh átrakása, és amelyik az olcsóbb, azt választanám. Az is lehet járható út, hogy venni kell egy bármilyen EDC15-ös ecu-t, és csak a nagyfeszültségű részt átrakni az eredetibe, így akkor nem kell a flesh-el immoval baszakodni.További info (Tibcsi37)

A motorvezérlőknek nem véletlenül más a számuk, sajnos fizikálisan is különböznek. Ebből sajnos az is következik, hogy a rajtuk található program sem teljesen ugyanaz. A flash átforrasztása nem okos dolog, mert egy értelmes forrasztó 4-5-ször többe kerül, mint egy kábel, amivel kompletten lementhető a teljes program, majd felírható az új vezérlőbe, ha megegyezik az azonosító száma!! A sajátomon teszteltem és tudom, hogy másik vezérlő programjával nem, vagy szarul megy a motor. Az immoval más a helyzet, azt valóban át szokás tenni, de ott is feltétel az azonos hardver! Persze én azt is csak menteni és újra felírni szoktam, esetleg szűzzé teszem a vezérlőt és akkor a BSI mint teljesen új vezérlő fogja kezelni. Ekkor meg lehet adni neki bármilyen kódot, nem kell forrasztgatni, meg kínlódni az esetleges fóliaszakadások miatt.
A következő probléma, hogy van a kétféle kommunikáció, a can-van és a can-can. Sajnos a vezérlők erre is érzékenyek. Egy 2004 előtti autó vezérlője nem fog működni egy 2005 utánival, mert nem értik egymás nyelvét, még ha tökéletesek is. A vezérlő nem reteszelődik ki és soha nem fog beindulni a motor.

Ebben a témakörben tudok segíteni pár aprósággal ha érdekel, valamint edc15 vezérlők "csipszelése" (érdekes kifejezés :D), fap kiírás, immo kiiktatása, légzsákvezérlők újraindítása témában. Persze mindent én sem tudok megcsinálni, de pár apróságot igen.

Folytatom majd...