Nyitólap Regisztráció RSS Szombat, 2024-06-15, 6:48 PM
Üdvözöllek, Vendég
Fórum tali még:
HONLAP MENÜK
Propaganda
Statisztika
Keresés
Naptár
«  Június 2024  »
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Hűtő kiszerelés
tisztítás céljából

Valószínű,hogy a többi típusoknál sem nagy az eltérés.

Szerszám szükséglet : csavarhúzó ( kicsi,közepes )
                                        : torx kulcs (6mm-es)
                                        : fogó ( 50mm-es nyílás )
                                        : imbusz kulcs ( 5 mm )


A motorház fedél felnyitása után a fekete műanyag takarórészből kiszedjük a patentokat(bolhákat)Ezekből 4 db van "4" jelölve. Javaslom először a közepéből húzzuk feljebb a feszítőt,mert leszakad a feje :)
A torx kulcsos csavart (kép sarkában lent, "3" jelölve) kiszedjük ,jobb oldalon is.Ezután a műanyagot óvatosan előrefelé húzzuk, amig a motorház biztosítóban megakad.Enged annyit . Így nem kell több csavart kiszedni :)

Így hozzáférni a két felső hűtőrögzítő csavarjaihoz. 2 db van ezekből.Ezeket a tartókat  5 - ös inbusz rövid kulcssal lehet kivarázsolni. Következnek a vízcsövek.A levételükhöz fogót ajánlok ami legalább 50 - 60 mm-re nyílnak. A csöveket acélrugós szorító bilincsek rögzítik a hűtőcsonkokra.Levételükhöz fogóval összenyomva húzzuk hátrébb,hogy ne szorítsa a csonkra a csövet.Három vízcsövet kell így lehúzni. Egy fent és kettő a hűtő alsó részén.Van még egy pici vékony cső ami a kiegyenlítő tartályhoz csatlakozik.A légtelenítő.

A biztosító kis pöcköt felfelé kiemeljük a helyéről és a kis csövet kihúzzuk a hűtőből. Maradt még  2 db pici lemez csőtartó konzol a hűtő felső részén.Ezeket egyszerűen csak kiemeljük a helyükről és kész.Nem lesz akadály a hűtő kivételekor.

 

Végül a hűtő kivétele következik.Kicsit billegetve minden irányban, felfelé húzva ki kell jönnie.Alól is olyan tartó bakok vannak min felül.Következhet a tisztítás. Nagyon sok koszt összetud szedni, főleg a két hűtő közié is. A tisztítás könnyebbsége miatt használjunk valami oldószert, ami oldja az olajat, zsíros bogarakat, port.A klímahűtő még koszosabb általában,mivel először az "szűri" meg a levegőt.Nálam már betöltötte a hűtőtakaró szerepét. A nagynyomású mosóval csak óvatosan mert a bordák lemezkéit össze hajligatja. A hűtőt azzal mostam ,mert kiszedve kényelmesen lehet,merőlegesen tartani a cuccra.A klímahűtőhöz nekem az nem fér.

Az összeszerelés a fordított sorrendben.A hűtő visszarakásnál, javaslom,hogy kézzel meg kell nézni,hogy az alsó"bakok" a helyükre kerültek-e.

A hűtő kiszerelése kb 15 - 25 percet vesz igénybe az időnkből.

Figyelem !

!!! A fagyálló veszélyes folyadék,
kifejezetten káros az egészségre !!!!!


 Emberre, kisállatokra ( kutya,macska )mérgező. Édes íze miatt a kisállatok előszeretettel kóstolgatják !!!!

Jó munkát ! :)) hegizoli 307 SW

Egy kis infó a hűtőfolyadékhoz.

Jelenleg még nem (2012) kapható Magyarországon a vízmentes hűtőfolyadék, melynek tulajdonságai:
-40-től +180 fok(forráspont)-ig használható.
Nem kell cserélni.
 Külföldön beszerezhető.