Nyitólap Regisztráció RSS Szombat, 2024-06-15, 5:16 PM
Üdvözöllek, Vendég
Fórum tali még:
HONLAP MENÜK
Propaganda
Statisztika
Keresés
Naptár
«  Június 2024  »
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Ablakemelő panel kapcsoló

felújítása

Leírást köszönöm Kovács Tibusznak és a kiegészítéseket Molnár Lajosnak

Pepecselős! Hosszadalmas!
Csavar ki, kábel leszed. Kapcsolótábla kipattint.

 

Denaturált szesszel átdörzsöltem sokszor. Ekkor elkezd felpuhulni a rajta lévő szerintem átlátszó plasztidip. Azt sajnos körömmel, törölgetéssel, körömmel denszeszes rongy-al áttörléssel szépen le lehet szedni. Ha túltoljuk, akkor elkezd lejönni a festék réteg is. Ha az elkezdődött lejönni, akkor már csak két választás maradt. Jóval lassabban haladós köröm, denszeszes rongy felváltva. Tehát vagy leszed, vagy 800-as vizes papírral egy szintbe csiszolni. Miután az egész teljesen sima, azután szárít, papíroz, körbeönt vízzel, ha esetleg lenne valami szöszmösz, szálló por, jó eséllyel a vízbe fog esni nem a munkadarabra. Aztán mattfekete akril spray több rétegben. Előbb csak ködölni mind a négy oldalról, majd lehet később vastagabban is, de jó eredményt szerintem inkább több vékonyabb réteggel lehet elérni. Majd száradás után átlátszó selyemfényű akril lakkal átfújni. Itt szintén több vékony réteg szerintem a jó megoldás, majd a végén egy vastagabb.

A gombok!: én az emelő gombhoz nem mertem nyúlni, de az összes többi gombot ha megnézitek, azt úgy csináltam, hogy kezdtem a denszeszes felpuhítást, körömmel a sárgás dzsuva felkaparása sokkal óvatosabban, majd a lakkal rámenni. Nem olyan bársonyos tapintású mint volt, de nekem ez a műgumis szar valahogy nem jön be. Ha valaki olyat szeret inkább, szerintem inkább a festés utáni színtelen plasztidip jobb megoldás mint a fekete plasztidip. A világítós gombok miatt.

Probléma lehetőségek: vastag festék, lak megfolyik. Nem jól előkészített felület, a felső festékréteg megmarja a nem eléggé eltávolított alsó festékréteget. Türelmetlenség. Én simán belenyúltam a nem eléggé száraz felületbe. Plussz egy lakk réteggel javítható. Hát körülbelül ennyi. Remélem tudtam segíteni.

Szárítás: szárításnál anyós sütőjébe (nem csak ott lehet) raktam de csak ilyen 40 fok körül. Hőkeverést felejtsd el.

Ja, és mivel a pénztároló rekesz mélyebb, így valahogy vízszintesbe kell hozni festésnél. Én a lányom két kis csipeszes hajcsatját találtam jó megoldásnak az bele tudott kapaszkodni a hátsó kapcsolótartó panel fülekbe.

Molnar Lajos Jelenleg ilyen lassan megint ráférne a felújítás, nekem az akril matt fekete alap majd 2k mattlakk. Gondolkodom hogy a gombokat matt ezüsttel festem. 

Gombokon lévő fehér rész kivehető (macerás) és így megmarad a világítás is.