Nyitólap Regisztráció RSS Kedd, 2023-03-28, 6:08 AM
Üdvözöllek, Vendég
Fórum tali még:
HONLAP MENÜK
Propaganda
Statisztika
Keresés
Naptár
«  Március 2023  »
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Rendszámtábla világítás csere

A rendszámtábla világításból kétféle van, 5 ajtós és a kombi változat. Árban ugyan ott van a kettő, viszont kinézettre teljesen más.

Aliexpress és ebay-en Number licence plate light néven keresd

BREAK és SW változat cseréje

Ha a kínai piacról rendelsz akkor készülj fel, hogy nem lesz olyan gyors és egyszerű, mint ahogy gondolod. Nem csak kiveszed, és berakod, hanem farigcsálni is kell. Igen kell, hisz nem gyári alkatrészről van szó.

Folyamat

Hátsó ajtó kinyit, borításokat le kell szedni, hogy a régit foglalatot ki tudd venni, csatlakozó lehúzását követően, melyek a ablaktörlő motor két oldalén látható (szemmel kövesd a kábeleket).

Aki extrém kihívást szeretne, az hagyja fenn a rendszám világítás felett lévő dísz takarót, ha nem, akkor pár csavar leszedését követően a dísz elemtől is megszabadulunk.

Ránézésre is látható, hogy a bal oldali a régi (16 éves), a jobb az új, viszont ha jobban megnézed, akkor a jobb oldali középső része vastagabb, így pár igazítást kell végrehajtani maga a foglalaton, illetve a csomagtartón. Itt azért leszögezem, hogy ha a gyári izzós változatot veszed, akkor csak kiveszed a régit és berakod az újat. Egyrészt a középső rész széleit kellett - mint látható - faragni.

Másik faragást a csomagtartónál kellett végrehajtani.

Kicsit macerás, mindig csak egy kicsit reszelj és utána próbáld a helyére. Akkor jó, ha mindkét oldal felfekszik. Ez után jön a következő meglepi. A bepattintás után a lámpatest mozog, a két oldalsó rögzítő fűl nincs annyira kint, hogy rögzítse a lámpatestet, így némi leleményességgel megoldottam a feladatot.

Nem szép, de praktikus. Mivel télen csináltam, így nem estem neki nagyon feszegetni. A fogpiszkáló kiváló segítség. Majd nyáron szétkapom és melegítéssel kifeszegetem egy kicsit. A fogpiszkálókat pedig elteszem a pörkölt mellé - újrahasznosítás.