Nyitólap Regisztráció RSS Hétfő, 2024-05-27, 8:17 PM
Üdvözöllek, Vendég
Fórum tali még:
HONLAP MENÜK
Propaganda
Statisztika
Keresés
Naptár
«  Május 2024  »
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Téli ablakmosó folyadékok
Egy-két forumtárs panaszkodott a gyári szélvédőmosó folyadékok minőségére.
A forumból összeválogatott bejegyzések a következőek:

"Csak annyi, hogy pl. a -35 fokos téli lötty -1 foknál kifekszik, és olyan adalékokat tartalmaz ami vagy bedagasztja a gumi alkatrészeket vagy teljesen elszappanosodik és dugul.

Én magamnak keverem itthon a télit is meg a nyárit is.

Nyári: gránát üvegtisztító+ecet+citromlé+víz  vagy ecet+ citromlé helyett lehet mosogatószer is. Az ablaktisztító kb 4-5 dl ecet kb 5-6 dl citromlé ízlés szerint (csillog tőle az ablak ) víz meg annyi hogy tele legyen az ibrik.

 

Téli:  fagyálló+víz+gránát üvegtisztító. A télit pedig belövöm magamnak -25 fokra

 

 A minőségi ablakmosók viszont tényleg jók, csak nem éri meg, ha tudsz otthon is csinálni egy hasonló hatásút.

 

 Nincsen konkrét arányom, illat alapján megy az egész.

Forrás: Zsolesz 307

 
Egy teszt, hogy melyik márka, hogyan viselkedik -20 fokban, táblázattal. Totalcar teszt.

www.vezess.hu

Téli ablakmosó tesztje

 

Néhány hónapja a nyári ablakmosók között próbáltunk szín, illat, csomagolás, ár és bogároldó-tartalom szerint valamiféle rangsort felállítani, most ugyanezt tesszük a fagyálló, téli versenyzőkkel is.

 

 

 

 
 

 

3:1-es higításban már van amelyik fagy

Míg a nyári folyadékoknál az illat és a bogároldó hatás volt a legfontosabb tényező, addig a téli kiviteleknél, - hasonlóan egyes rövid italokhoz - az alkoholtartalom a lényeg.

Befagyhat?

Akik fittyet hánynak a globális felmelegedésre, és inkább a jégkorszak eljövetelét tartják valószínűnek, azok akár -42 °C -ig működőképes löttyöt is tölthetnek az ablakmosó tartályába. Nem baj, ha ennyire töményre hagyjuk, mert ha nincs túl hideg, akkor a kellemetlen jégkaparászást is megúszhatjuk. Feltéve, ha nem szakad szét azonnal a szélvédőre fagyott ablaktörlőlapát gumija? Az igazán tömény koncentrátumokat - ráírják, ha olyan - azonban nem szabad hozzáadott víz nélkül használni. Az öregebb autókat egykettőre feloldaná a sok alkohol.

Érzékszervi teszt

 

 

 

Ez milyen kék is?

A színnel nem sokat törődtünk, ennek legfeljebb akkor van rövid ideig fontos szerepe, amikor szintellenőrzési céllal ránézünk a tartályra. A vad színeket könnyebb kiszúrni, de csak emiatt tökéletesen felesleges az autó fényezéséhez passzoló árnyalatot választani.

Furcsa, de nemcsak a színre figyelnek, hanem egyes gyártók szélvédőmosói ízesített kivitelben kerülnek forgalomba. Senki ne várjon mentolos vagy paprikás csirke ízű levet, inkább valami borzalmas, direkt keserű dologra számítson, aki mégis amellett dönt, hogy belehúz a flakonba. A keserű ízzel a színes, jó szagú folyadékok iránt érdeklődő gyermekek kedvét veszik el a kóstolástól. Bámulatos, mire nem kell gondolnia egy gyártónak.

 

 

 

 

Kemény meló

Ebben a témában egyik kedvencünk az Agip levendulaillatú téli ablakmosójának biztonsági lapja. Ez öt oldalon keresztül részletezi, miféle veszélyek leselkednek ránk a színes folyadék képében, és miféle praktikákkal menekülhetünk meg ezektől. Tudták-e, hogy ha a szemünkbe spricceli valaki, akkor negyed órán keresztül kell nyitott szemhéjjakkal vízsugárba meredni?

Az érzékszervi tesztünkhöz ismét a szerkesztőség hölgykoszorújából szemezgettünk segítőket. Ezúttal Erika felelt a kvantitatív eredményekért, a szagolgatást pedig Csillával együtt végezték. Az egyik, furcsán barnás löttyöt még meg is kóstolták, méltóan a "mindent az olvasókért" vezérelvhez. Igazi hősök ők.

Térfogatra két kivétellel mindegyik folyadék kevesebb volt a flakonon feltüntetett mennyiségnél. Egyedül a Sonax koncentrátuma, illetve a Prelix adott valóban annyit, mint amennyit megígért. A többiek 20-40 ml-rel kevesebbel voltak feltöltve. A színárnyalatok meglepő sokszínűséget mutattak, így a fáradt, akár tampon- és betétreklámban is felhasználható tintakéktől a vad királykékig mindenféle kéket láttunk. Színben a Sonax koncentrátuma vitte el a pálmát, de a márka a kissé vegyipari citromillatért is kapott jó pontokat.

Forrás: http://www.vezess.hu/magazin/teli_ablakmoso_teszt/12306/

 

Totalcar oldalan is találunk információt a témával kapcsolatban.

- Alap cikk

- Kiegészítés