Nyitólap Regisztráció RSS Szombat, 2024-06-15, 5:58 PM
Üdvözöllek, Vendég
Fórum tali még:
HONLAP MENÜK
Propaganda
Statisztika
Keresés
Naptár
«  Június 2024  »
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
VI. Fórum találkozó

 

 

- Időpont:  2013. július 26-28.

 

 

- Helyszín: Gyula
- Szállás: Tervezett: KÖRÖSVÖLGY PANZIÓ 

 

 
Térkép
 

Péntek

  Mi már reggel 5:30-kor indultunk, mert arra gondoltam, hogy az elsők még tudnak válogatni a szobák között. Egy kis kitérővel és a GPS-sel történő veszekedés után 9:52-re értünk le. Vác => Gödöllő => M31 => M0 => 4 => 46 => 47 => 470 => Szanazug útvonalon mentünk, volt aki bepróbálkozott Szolnok nevezetességeinek megtekintésével (Haszi), vagy a 44-es főúttal, de a végén mindenki előkerült. Érkezéskor a panzió zárva volt. Hívtam Smírót, hogy próbáljon intézkedni, pár telefonváltás után kiderült, hogy sajna nagyon nem ér rá, de "Bözsi" ott van, csak "Hallózva" próbáljuk bevadászni. Poénnak jó volt, mert az ajtók zárva voltak, így maradt a fütyülés. A korai érkezésnek általában az az előnye, hogy a sok üres szoba közül választani tudsz. Hát itt NEM. Mondtam Bözsinek, hogy megnéznénk a szobákat. Mire közölte, hogy nem szükséges, mert a miénk az "5"-ös és punktum. Így jártunk. Összességében a szállás jó volt, meglepődtünk mikor a vizet engedtük a csapba, vagy a WC-be, mert az sárga és fura szagú volt (fúrt kút és nagy vas tartalom, mint kiderült). Gombfociék, Ambree és Toldiék voltak azok, akik a környéken voltak (nyaraltak, laktak). Első napra nagyon programot nem csináltunk, így Gyula megtekintése volt mindenki számára érkezés és szoba elfoglalás után a program. Próbáltunk tollasozni, de a szél nem engedte, a frizbivel nagyobb esélyünk volt.

 

A víz isteni volt, páran kipróbáltuk.

Volt lehetőség ugrálásra, mert a víz kb. 8m mély a stégnél.

  Vacsora gyanánt a gyerekeknek csináltam palacsintát, melyet a felnőttek is nagy lelkesedéssel fogyasztottak. Sárgabarackos, szilvás, fűszeres-szilvás változatok voltak fellelhetőek a tányéron. 1kg liszt és 1l tej alapból készített mennyiséget lassan sütve, de gyorsan fogyasztva megettük.
  Esti szalonnasütés jól jött ki. Ki szalonnát, ki zöldséget sütött nyárson, de a lényeg, hogy jó társaságban. Ambree-ék is  ígérgették magukat, hogy jönnek, addig-addig ígérte, míg lezárták a sorompókat és már nem tudtak kijönni. Sütögetés után a megmaradt tagok összepakoltak és lassan álomra hajtották fejüket. A bulinak fél 11 fele volt vége.
 
bekecses csávó palacsintasütés közben

Szombat

Reggel a szalonnázást kidolgoztam egy kellemes futással a Gyulai tábláig. A csapat maradék része lassan kezdett megjelenni.

Érdekes, mindenki az 1,4 benzinest nézi. Olyan kicsi a motorja, hogy egy labda majdnem átesik rajta, ha elengeded.Toldi kocsiját nézegettük, (1,4 2005-ös benzines, 36ekm) Nagyon jó állapotban van. Megkértem Jena-t, hogy lessen bele a BSI-be, hogy van-e valami gond, mert Zolysys majd érkezik valamikor és nem tudtam Toldi mikor megy haza. Probléma volt a klímával, mert nagyon sok hibaüzenetet dobott ki a diag. Mondtam neki, hogy azzal nincs gond, mert nincs benne. :-) Majd a következő hiba a ködlámpával kapcsolatos volt. Mivel a kocsin elöl nincs ködlámpa, így gondoltuk kapcsoljuk fel a hátsót. Toldi mondta, hogy ebben a kocsiban nincs. Megmutattuk, hogy van, fel is kapcsoltuk, mire a kocsi leállt és nem volt hajlandó elindulni. Jena már mondta is: - "Tudtam, hogy a benzinessel meg kell várni Zolysys-t." Egy "BSI reszet" csodákra képes, mert utána pöcre indult a kocsi. Később egy HDI „viccelte” meg, melyben ECU probléma adódott.

Haszi magyaráz, figyeltem, de már nem tudom mit mondott. (Haszi: "Én sem.:-P" )

Fogyasztási verseny győztese:

 
- HDI: Ádibéby 3,3L/100km fogyival (el is tévedt, így lehetett volna jobb)

- Benzin: Őrmi 5,5l/100km, de majdnem holtverseny lett Zolysys-el, mert az utolsó 50m-en nyomott egy gázfröccsöt és annak hatására 5,6 lett neki.

Top of-ékkal 10 órakor raktuk fel a pörköltet, ami nagyon jól sikerült. Jena savanyúságával és Smíró isteni kenyerével (9kg, még vasárnapra is maradt) jó és laktató ebédet fogyasztottunk el. Ebéd készítés közepette bekevertünk még egy adag palacsintának valót, sajnos a sütő berendezés hőbiztije a vége előtt egy kicsivel megadta magát, viszont gondoltunk a délután érkező Zolysys-re és raktunk félre palacsintát neki. Jövőre, biztos, hogy viszem a másik elektronikát a tartalék hőbiztivel és pákát.
 
 
  Főzés közben Vivin észrevettük, hogy tollal szeretné elkészíteni az új kalocsai mintának álcázott szúnyogcsípési térképet, mely egy Balatoni hold fényképezés maradandó emléke. Összesen 212 csípést számolt meg a lábán. A többi helyen nem is nézte.
  Bilux által hozott „mag” hőmérőt páran elkértük, hogy lássuk mennyire hideg is az a levegő a klíma által. Volt akiknek 4, 6, 9 fokos levegőt fújt a rendszer. Ebből a gáz töltöttségre is lehet következtetni. Bilux egy komplett szerelést is végrehajtott a kocsin, mert probléma volt a turbónyomással, így a nyomás szabályzó szelepek cserélgetésével és tesztelésével töltött némi időt, majd kiderült, hogy a hűtő venti 1-es fokozata megadta magát. 
Melegnek meleg volt a venti környékén, mint azt a biztosíték is mutatja.
 19:00-ig szabad foglalkozás volt, ki napozással, ki tollasozással, ki ugrálással és fürdéssel töltötte az időt, vagy esetleg városnézéssel. 
  Várakozás közben felfedeztem Haszi kocsijában egy hangutasításra működő alkatrészt, mikor megnéztem a csomagtartójában, mit is hordoz magával.
  Eredetileg 18:30-kor indultunk volna Gyulára „felvonulásra”, de abból 19 óra lett. Mentünk két kört, de mivel senki nem merte használni a dudát és a vészvillogót sem, így annyira nem is voltunk feltűnőek.
  
  Tilmi tagunk kecsketejes szappannal kedveskedett a csajoknak és gyerekeknek, melyet nagyon köszönünk. Eleinte mindenki sütinek nézte, mikor szétosztottuk, akkor derült ki, hogy nem ehető. Volt csodálkozás. Sajnos nem tudtak lejönni, mert 4 hetes babájukkal annyira még nem mozgékonyak.
Zolysys-nek készítettem két meglepetést, sajnos egyelőre csak az egyikről van képem, remélem megkapom valakitől a másikat is. Édesapja Alezredesként ment nyugdíjba és nagyon sokat mesélt régi katonatörténeteket, magáról és édesapjáról. A képen egy régi "ingblúz" elnevezésű felső és egy alezredesi rendfokozat látszódik, természetesen elengedhetetlen az alatta lévő fekete céges póló viselete, valamint a behúzott rekeszizom.

Parkolás a Főügyészség parkolójában történt, ahol egy rögtönzött panorámaképre állt össze a kocsihad.
 
és a társaság, Szücsati és Zsolesz307 párja és a gyerekek hiányoznak a képről.
 
  Majd gyalog kilátogattunk Gyula főterére a szökőkutakat megnézni, fényképezni. Smíró mutatott egy műalkotást, de sajna nem volt nálam gép, így nem készült róla kép sem. A lényeg, hogy a lerakott mozaikot akkor látod teljesnek, ha azt a mögötte lévő tükröződő felületen nézed. Remélem valakinek megvan és felrakhatom. Smíró kérem a művész nevét is.
Nagyon szép volt a világóra is, melynek színpompáját a fénykép sajnos nem adja vissza annyira.:(
 
A szökőkutat többen lábáztatónak és hűsítőnek használták.
 
A körforgalomnál lévő szökőkutat sokáig néztük.
  Szalonnázás alatt mindenki beadta a pörkölthöz való hozzájárulást, illetve a szállás díját is rendezte Bözsinél. Visszaérkezve még volt némi kocsimustra. Többeknek tetszett a kilépőfényem és a hátra szerelt márkajel megvilágításom.  A szalonnázáshoz elengedhetetlen tüzet újra élesztettem és már kezdődhetett a követező kör. A kültéri világítás többször kihagyott, nem tudni direkt, vagy csak kontakthibás volt, így Jena fejlámpája adott némi támpontot sötétben. A szalonnázás alatt Ambree a tavaly megígért 13+1-es fórumtotót vezette le. Nagyon viccesre és érdekesre sikerült a kérdéssor. A totó nyereménye 3 db 2Gb-os memória kártya volt tokkal vonóval és távcsöves nagybőgővel. Volt aki kipróbálta az esti fürdőzést. Szalonnázás alatt és után a beszélgetés kb. hajnali 2 óráig tartott.
  Szerettünk volna kis vonattal is utazni, mely egy 30 perces körút lett volna, ha bent vagyunk Gyulán. Viszont úgy, hogy kint volt a szállásnál a vonat (városi autóalvázra szerelt vonat) így a túra kb 1 órás lett volna. A 3000,- Ft/fő árat sikerült Smírónak lenyomnia 1000,- Ft/főre, de a 14 jelentkező kevésnek bizonyult, hogy megérje a tulajnak.

 

Vasárnap:

  Az ébredés a későn fekvőknek lassacskán történt. Smíró érkezése után egy csoportos kávéra lettünk meginvitálva általa, melyet a csapat szívesen fogadott (aki már ivott az is).
  Ez után egy kis beszélgetési kör alakult ki, függetlenül a témaköröktől. Eleinte bent, majd a jó időre való tekintettel kinti napernyős területet választottunk. A családok lassacskán kipakoltak a szobákból. A gyerekek Ádi „idegeivel” szórakoztatták magukat (kergetőztek). A beszélgetéshez később csatlakoztak a csajok is.
  Szóba került, hogy a 2014-es tali Vácon legyen, de még nincs eldöntve, mivel a megbeszéltek alapján aki eddig a legtöbbet utazott a találkozókra annak, hogy keveset keljen utaznia ott tartjuk a következőt. Ha azt vesszük figyelembe, hogy Smíró idén nem „utazott” akkor jövőre ismét Gyulán vagy környékére megyünk, mert akkora előnye van. Utólag felhozta, hogy milyen kafa medencéje van, így lenne lehetőség a kipróbálására.
  A jó időre való tekintettel ki a Gyulai várfürdőbe vette az irányt, ki hazafelé.  Még az este a csapat nagyobbik része bejelentkezett a fórumra, hogy jelezze sikeresen hazaért. Természetesen nem maradhatott ki, hogy valakit ne fényképezzenek le a "kollégáim", de hála Istennek baleset nem történt, tudtommal.
  Hazafelé 6,2l-es fogyi jött ki, mert egy kicsit jobban nyomtam, de az átkozott GPS-szel még nem vagyok kibékülve. Egyre jobban gondolkodok egy naviról a kocsiba, már csak pénz kérdése. Fél úton hazafelé a család megéhezett, így beugrottunk egy Lidlbe elemózsiáért (péksüti, jégkrém), amit helyben, a boltban el is fogyasztottunk, melyet a pénztáros nem vett jó szemmel. Viszont klimatizált helyiség volt.
  Városból kimenet a körforgalom után utolért minket Ádi, egy darabig mentünk együtt, majd én fixen beálltam 88 km/h-val egy kamion után, ami Ádinak tötyörgés.
 
Tapasztalatok a szervezéssel kapcsolatban:
- Nem kell annyi savanyúság, max. 5-6kg, most volt 12kg körül.
- Víz közeli szállás nagyon jó ötlet, jó a saját medence is.
- Egy helyen történő elszállásolás, külön szállodás megoldás nem jó, mert keveset van akkor ott a csapattag.
- Szalonnázás jó ötlet, a palacsintával együtt (plusz hőbiztit vinni kell).
 
Köszönöm mindenkinek a talihoz való hozzáállást és a részvételt!
Remélem jövőre júliusban még többen találkozunk!
 
Őrmi
Haszi rövid gondolatmenete a találkozóval kapcsolatban, érdemes elolvasni a fórumon, nagyon jó. (Link) :DDDD