Nyitólap Regisztráció RSS Hétfő, 2024-04-15, 8:28 PM
Üdvözöllek, Vendég
Fórum tali még:
HONLAP MENÜK
Propaganda
Statisztika
Keresés
Naptár
«  Április 2024  »
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

XI. Fórum találkozó Kőszeg

Alpokalja Panzió

Péntek
Tervezett indulás 9:00-volt, sajnos nem nagyon sikerült, igy kicsit csúszva megindultunk a tervezett irányba Pátyra. Budapesten belül nem igazan volt forgalom, igy Pátyra már 11 magasságában sikerült odaérni. Zolysys-el együtt értünk oda, megpakolták a CC-t, majd irany Kőszeg. Út tervezett ideje kb 2 óra 15 perc lett volna, ha arra megyünk amerre mondja a GPS. De hat Sys ment elől. M1-es Biatorbagynál dolgoznak a palyán,így a régi 1-en mentünk egy kicsit, majd fel anpályára. Kisebb nagyobb allatokkal találkoztunk, a szokásos 130 tepoval menű kocsi elé kivágni 88-al a teherkocsival és annyival előzni a kamiont. Átérve a 85 főutra beálltuk 130-ra és haladtuk. Az én GPS-en minden leállónál mondta, hogy menjek ki, de a vezér autó csak ment tovább egyenesen. Egyszercsak latom Sys indexel jobbra, kicsit fura volt ugy ilyen korán, a lehajtótól 1 km már indexel, de hat a GPS in nagyon mondta már. Csatlakoztunk és hogy a GPS is örüljön mi is indexeltünk jobbra. Természetesen ez után jön a meglepi, mikor Sys egyenesen megy tovább és még mindig indexel jobbra. Felhívtam és kiderült, hogy úgymaradt egy előzést követően.

Sikeresen leértünk 14:00-ra. Nem elsőnek sikerült, mert Marciég megelőztek. Szállás remek, a hűtő kicsi, de használható, tetötér révén a szobakban ventilláorok vannak. Hatrány hogy közvetlenül a főút mellett van, kerítés nélkül. A panzióhoz tartozó étteremben olcsó a kaja. Gyerekeknek csúzda, régi 2 db hinta van. Elől terasz, ahova ki lehet ülni.

Lassan érkeztek a többiek. Ptom, Jena, Szűcsattiék, Tewéjék, majd Haszi kiscsapat végűl mára Omada zárta a sort. A palacsintázás nem maradhatott el. 2L tej és 1 kg lisztből. Párommal nekiestünk egy 40 cm sütővel és egy indukciós sütővel. Hát még az elején tudtuk tartani az iramot, de mikor belendült a csapat az evésbe már varni kellett a palacsintára. Töltelékként Dannon csokis puding, Nutella, banán, tejszinhab, saját házi sárgabarac lekvár. Megtervezésre került a másnapi program. Fotozás, gokart, bogrács, séta a városban. Éjfél után nyugovóratértünk.


Szombat
Ébredés után a fürdőben halk morzejelekel kommunikáltunk Viviékkel, majd nem sokkal később, hogy Haszi hagyuk aludni átjöttek a csajok hozzánk. A reggeli 8 óratól volt azoknak akik kértek svédasztalos reggelit, akik nem azok Tesco, vagy a máshol beszerezték a betevő falatjukat. Mai programnak megfelelően reggel az ebédnek szánt grillezéshez az 5 kg csirke mell és 4 kg tarja, valamint a salátatálhoz a hozzávalókat beszereztük (4 kigyóubi,fél kiló paprika, 2,5 kg paradicsom, 70dkg édes hegyes pirospaprika, 3 jégsali, gril és sertés fűszersó). Husi pácolasa közepette érkezett meg Ádi, aki a bográcsos marhagulyás főzést vállalta be. Egyből mentünk bevásárolni. 5 kg marhalábszár (szopatós pucolni, jövöre gulyáshoz előkészített marhasúst kell keresni), zeller,sárgarépa, stb. Mire visszaértünk a csajok befejezték a husok bepacolását. 11:47 grillek beüzemelése. Az egyikben csirke, a másikban tarja. Miközben a hús sült, lehetett a salátámixet összeállítani. E közben Ádi nekilatott a labszár tisztításának, egymaga, majd Omada segített neki a végén. Mivel kimarad a mangalica zsír, így a csaj csapat megindúlt ismét, hogy az alapanyagot a 300m-re lévő bevasárló központból KOCSIVAL meghozza. Mivel nőkről van szó, igy nem 10 percról beszélünk Valahogy így: Lajos, átmegyek a szomszédba, 5 perc múlva jövök. Minden fél órában keved meg a kaját, és 2 óra múlva zád el alatta a gázt.

Tehát, mire kisült minden és már a palacsintát csináltam, megérkeztek a csajok azzal a 500 g-os Zsírral. Természetesen az ebéd után a palacsinta nem maradhatott ki. Mivel nem hozott senki otthonról a palacsintába valót, így a házi sárgabaracklekvárunk elfogyot és a boltból kellett belevalókat venni. A bogracsozást elhalasztva délutánra, a csapat megindúlt a közeli horgasztóhoz fotozásra. Sikerült beállnija a csapatnak a nappal szembe, igy némileg a képek nem lettek annyira jók. Fotozás közben érkezett mégegy 307Sw, gyorsan beállítottuk a végére, beálltak pár kép erejéig, majd kiderült, hogy nem hozzánk tartoznak, hanem horgászni jöttek. Mindenesetre üdv nekik. Jót mosolyogtak Ők is.

A fotozas után a helyi Gokart pálya felé vettük az utat. Namármost a fotozás és visszafele a gokartpálya úgy erő 3 km volt, kb. Felnőtteknek 390 cm³ 2700/8 perc, gyerekeknek 120 cm³ 2200/8 perc. Kicsit varni kellett, mert voltak előttünk. Addig néztük, hogy mások hogyan mennek, illetve volt ott állatsimogató is.Volt pár ötlet, hogy kit rakjuk be. 8 felnőtt és 5 gyerek vállalta be a gokartot. A felnőttek 4-4 csapatokban indúltak meg, a gyerekeknek külön oktatás volt. Viki egy laza gazpedálfröccsel 3 gumifalat átvitt, Hanna több helyen is rést vágott a gumifalakba. Mindkettőnek nagyon tetszett, és alig várják a következő lehetőséget. A végén SYS-el sikerült egy nagyott menni. Nem tudom hogy ténylegesen hány kört mentünk, de teljes mértékben elfáradtunk.

 

A bogrács kicsit későn került felállításra, így muszály volt palacsintát, illetve némi sütésből megmaradt csirkét megsütni. Annyira belendúlt a palacsinta fogyasztás, hogy innmár 2 nagy adag lett bekeverve. Sajnos nem hozott senki magával, rajtun kívül palacsintába valót, így vásárolni kellett hozzávalót. Nutella, gyári sárgabarack, krémtúró, porcukor, fahéj,stb. A bogracsos kb 22 óra magasságában lett kész, ahhoz képest hogy mennyi palacsinta elfogyott, kopott szépen a gulyásból is. Egy pár adag maradt, melyet sikerült hűtőbe berakni. A beszélgetés úgy hajnali 1 fele végetért, a csapat nyugóvóra tért. Holnapi program az összepakolás, majd 11 fele a Kőszegi vár megtekintése, ebés ész utána irány a szélrózsa minden irányába.

Vasárnap

Ébredés egy kis kómában, sajnos a szállás egyik hatránya, hogy a főút mellett van, igy a nyitott ablaknál, hogy a tetőtéri meleg miatt egy kis hűljön a szoba, a kocsik hangjára ébredsz. Kevés alvás hatása. Reggelire a tegnapról megmaradt kaja  elfogyasztása, összepakolás és a napi program maradt megbeszélése maradt. Tervként a Kőszegi vár megnézésére szavazott a társaság nagyobbik része. Ebben nem tudtunk részt venni, mivel mi a nxaralásunkat Demjénben folytattuk, így megindúltúnk oda.

Minednkinek köszönöm a részvételt.

Jövőre tervezett változtatások:

- Nagyobb részévetl a csapat részéről az előkészületeknél, ne csak 4-6 fő dolgozzon a 30 főből és csak sültgalambot várja.

- Bográcsoláshoz előkészített hús vásárlása (pld: koczkázott marha gulyás hús).

Szállás: 

A szobákban ventillátorok voltak, melyek az esti hőmérsékletet némileg csökkenteni tudták. A fűrdőszoba praktikus, jól felszerelt zuhanytálcás. Az ágyak vékony matraccal ellátot egyszeméyles ágyak. Akinek érzékeny a háta, annak némi problémát okoz a reggeli ébredés. Nagy hátrány a Főút igencsak közelsége, folyamatos forgalom, mely a éjszakai és hajnali órákban csökkennek. Az ablakokat ha kinyitod a forgalom hangja felerősődik, ha becsokod akkor meleg van.

 

Őrmi képei