Nyitólap Regisztráció RSS Csütörtök, 2024-07-18, 6:25 AM
Üdvözöllek, Vendég
Fórum tali még:
HONLAP MENÜK
Propaganda
Statisztika
Keresés
Naptár
«  Július 2024  »
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Kocsi hátuljából zörgés hallható

Mit is tehetünk ilyenkor a
Peugeot 307-el.
Azt, hogy mi zörög a kocsidban nem lehet megmondani, de adhatunk pár ötletet, hogy mit nézz meg! Volt aki a feleségét kérte meg, hogy szálljon be a csomagtartóba egy rövidke út erejéig és füleljen. :)


Ötletek:
- Nézd meg, hogy a csomagtartó két felhajtható rekeszében van e valami! Nekem bikakábel és becsomagoltam mind a négy csatit egy-egy rongyba.

- A hátsó lámpatest mögötti rekeszben (levehető műanyag tető) bal oldalon van nekem a tolatóradar elektronikája egy tépőzárral felragasztva, azt megoldottam, hogy ne zörögjön.

- Másik oldalon kerékkulcs, vonószem ugyanez.

- Pótkerék teljesen felhúzva, alatta a dobozban szintén minden kibélelve.

- Hátsó kerekek lengéscsillapítóin a műanyag burkolat le van-e csúszva. Hatalmas döbbenések hallhatók miatta (Vissza kell tolni, ragasztani vagy volt ötlet korábban ennek rögzítésére, a fórumon "Sanyi módszere"-ként található.)

- Ha Break-SW, akkor a kalaptartót ellenőrizni, ott is voltak elvileg gumi csillapítók.

- A bal hátsó ajtó reteszelője, az a vasdarab, amibe belekapaszkodik az ajtó zárszerkezete, gondolom tudod mire gondolok. Letisztítottam, WD40 a vasdarabnak meg a zárnak is és a zörgés megszűnt! Próbáld meg Te is! Hátha..

- Hátsó ülés háttámla rögzítése, de nem csak felül, hanem alul, több esetben egy kevéske szigetelő szalag segít.

- A hátsó kipufogó dob feletti hővédő lemez "szakadt át" 2 csavarfejnél is, elég tisztességesen zörgött. Jó esetben csavarok le, nagy alátét alá, csavarok vissza és a zörgés megszűnik. Rosszabbik eset, ha a csavar annyira össze van rohadva, hogy nem tudod letekerni. :(