Nyitólap Regisztráció RSS Csütörtök, 2024-07-18, 5:41 AM
Üdvözöllek, Vendég
Fórum tali még:
HONLAP MENÜK
Propaganda
Statisztika
Keresés
Naptár
«  Július 2024  »
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Alufelni, csavarok

ET szám és egyéb gumiadatok

Alu Felni választó, kocsival.


Gyári alufelni rögzítő csavarjai:

12x125 ös kerékcsavar

Márkaképviseletnél

Cikkszám:540565
Megnevezés: KERÉK RÖGZÍTŐCSAVAR
2012-es ár: 857,25 HUF
Bontókban 300 - 500,- Ft között mozognak ezek a rögzítő csavarok.

Egyéb kerékcsavarok itt beszerezhetők


Eredeti állapotban nagyon szép, de az idő is ki tud fogni rajta.
Íme:


Ilyenkor mit is csinálhatunk!
Egy pár ötlettel tudunk szolgálni:

Matiz:

Én csak hobbi szinten foglalkozom javításokkal, hátha tudok segíteni, hogy mit kellene csinálni. De annyit mondhatok, hogy ezt, otthon és szépen nehezen fogod megoldani.

Egyik út:

   A felnidről lejött a festékbevonat, ezt kéne helyreállítani. Ehhez az első lépés a felület tisztítása, csiszolása lenne, mert a jelenlegi felületre ráfényezve igen csúnya eredményt kapnál. A második lépés alapozás lenne, a felnid anyagához és a leendő festékhez illő alapozóval, ehhez kellene az az információ is, hogy eredetileg 1K vagy 2K festékkel fényezték le a felniket - a kettő egymáson ritkán jön ki jól, feltehetőleg 2K anyagokat használtak már. Majd ha ez is megvan akkor mehetsz a festékboltba a felnivel, ott kevernek neked a felni alapján színt, végül a legutolsó lépés, lefújod, megvárod míg szárad, majd örülsz a szép javításnak. Ez az ideális állapot, kisebb-nagyobb kompromisszumokkal vállaható és tartós eredményt hoz, öröm, boldogság, ha te végzed akkor 3-7 ezer Ft körül megáll a költség.

Másik út:

    Kicsit drágább. Ez abból indul ki, hogy ha elkezdett a festékréteg levállni, akkor biztos, hogy a felület többi részén is le fog vállni, hacsak a kiváltó okot meg nem szünteted. Tehát: a felület teljes megújításáról beszélünk innentől.

Egy felni legumiztatása, szétszerelése: 1000Ft

Egy felni homokfújása: 2500Ft

Fényezés: 3500Ft / felni

Gumik vissza, szelep, centír: 2000Ft/felni (árak változnak, nálunk ennyi, máshol nem ennyi, pont.)

Szóval 40-50 ezer körül megvan egy garnitúra felni teljes felújítása, nem egy szezonra, hanem mondjuk tíz évre és olyan, mint az új. Ez sok, viszont ha szépet akarsz és rendes munkát végezni.

 

És végül jöjjön a magyar rögvalóság. A júzer elolvassa a fentieket, rájön, hogy jobban és olcsóbban tudja, mi a tízmillió autószerelő országa vagyunk, vagy mi. Na. Irány a vegyesbolt, meglátja a "keréktárcsa ezüst" feliratú flakont, kifújja, majd csodálkozik a létrehozott eredményen. Hozzáteszem még ez is végződhet jól: látva az eredményt, elsomfordál szép csendben, megcsináltatja a homokfújást, fényezést, majd villant az újszerű felnijeivel, hogy na ugye mondtam :)) - de a történteket már sosem vallja be :)


:DDD


További bejegyzések a témával kapcsolatban itt találsz.

Matiz tapasztalatból beszél, íme pár kép.