Nyitólap Regisztráció RSS Szombat, 2024-06-15, 5:40 PM
Üdvözöllek, Vendég
Fórum tali még:
HONLAP MENÜK
Propaganda
Statisztika
Keresés
Naptár
«  Június 2024  »
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

VIII. Fórum találkozó

Fényképek: Martinka, Tewe, Őrmi, Bilux képei Haszi képei

 

Időpont:  2015 július 24-25-26

Helyszín: Mezőberény
Szállás: Piknik Park
Térkép

Ádi beszámolója

Tewe beszámolója

Péntek

Hát nem volt semmi az út. Előzőnap google map segítségével megnéztem merre kell menni. Király nem lehet eltévedni. M2-M0-4-46-Érkezés. Össz km 221 km. Előzetesen annyit, hogy 239 km mentem. Mikor a 4 es főútra kanyarodtunk rá akkor még 235 km volt hátra. Csak tudnám mit ütöttem el a naviban.

Indulás 12 után egy kicsivel. Az út eleje nem volt vészes, klíma be, anya betakaródzott hátul, pedig 20 fokra volt beállítva. Volt egy pár fura krapek az úton, pld az aki úgy döntött, hogy kilő a kamion előtt, ezzel csak az volt a gond, hogy én meg előztem. Mindenesetre probléma nem volt.

 

GPS jelezte, hogy kanyarodjak le a 40-es útra, egy darabig a kanyar után gondolkodtam, hogy nem a 46-on kellene mennem. Végű úgy döntöttem, vagyis megbeszéltem magammal, hogy biztos elnéztem, így jó nekünk a 40-es. Még az sem volt nagyon fura, hogy a sok-sok kanyar után az előttem haladó kamion vészvillogóval lehúzódott az út menti füre. Menet közben folyamatosan mondtam a családnak, hogy már csak ennyi – már csak annyi km van hátra. Az út egyre rosszabb lett. Lelassítottam és elolvastam a táblát. KOMP. Hol a francban vagyunk, nem emlékeztem kompra. Kértem alternatív útvonalat. 10-20-30-50 km belül, de csak azt kaptam, hogy nincs ilyen lehetőség. Nincs mit csinálni, átmentünk a sodronyköteles komppal. 1000,-/kocsi és 100,-/fő.

Kompozás után egyből átállítottam a gps-t hogy a gyorsabb utat válassza, így már csak 1 óra volt hátra. DE még nem volt vége a meglepinek. Gps – alias: Ildi, mert hát Ő a GPS hangja, de tényleg - kérésére bekanyarodtam egy rossz minőségű útra, amit úgy tudnám leírni, hogy „fogadj örökbe egy 100m2-es aszfaltot. KB 50 méterenként váltakozott a jó és a durván göröngyös út. Végül egy körforgalomnál kötöttünk ki a 47 főúton.

Leérkeztünk 16:38-re. Szandi végi aludta az utat az evése is csukott szemmel történt. Leérve váltottam pár szót a főnökkel. A területet érdemes szemmel megnézni, új építésű épületek, jó minőségű belső munka. Kint gokartozási lehetőségek tárháza, trambulin. A kerítés szomszédságában a strand.

Előttünk elsőként Szucsatiék érkezet, ők egyből bevették magukat a strandra. Utána Zsolesz307 érkezet, szorosan követtük őket mi, majd Tewe-ék, Ami hozott saját készítésű peugeot logókat gumiból, melyek azonnal felkerültek a kocsik visszapillantó tükrére. Őket követték Biluxék egy országjárásos ÖKO túrával egybekötve. Megláttam Őket és már siettem is feltenni a számomra igen fontos kérdést, melyre majd 1 évet vártam: - Kriszta, SAJTOT hoztál, ha nem akkor irány haza érte. Volt sajt bőven, házi joghurttal együtt, mely mellé meggyet ettünk. Jena is megérkezett a bömösével, majd a mai nap utolsó befutója Haszi csapat volt.

Sanyia helyi szervező barátom a szomszédban lakik. Elugrottunk a boltba. vettem kb 30 kg dinnyét, azért kb, mert a mérleg 15kg-nál kiakad és mindkét dinnyénél kiakadt, úgy, hogy el sem engedte az eladó. Bevásároltam a palacsintához, illetve a zsíros deszkához. Majd visszaérve jött az ötlet, hogy Ildi éhes, meg szomja. Irány a TESCO. Bevásároltam. Majd kicsit később Biluxékkal is elugrottunk, hogy vegyünk ezt-azt.

Természetesen nem maradhatott ki egymás kicsijainak megtekintése és kipróbálása sem.

Piknik Park egy családi napot rendezett a fórun talink köré, ahol sertés és borjú pörkölt lesz öreg tarhonyával. Kint lesz CSABA rádió is. A tulaj szódás vállalkozása is van, ahol ízesített szódát készítenek, a szálló vendégek ezt ingyen fogyaszthatják. Nagyon finom.

A gyerekek egész este nyomták a gokartot, úgy 23 óráig. Este csináltam pár palacsintát, volt zsíros (kacsa, liba) kenyér, hagymával és paradicsommal, ubival, Kriszta hozott saját készítésű sajtot, valami isteni volt, kár, hogy mindig csak „kóstolót hoz”. Na jó nem kis adagot hoz, csak én vagyok telhetetlen.

Iszogattunk, lassan sütöttem a palacsintát, kb negyed 1 felé sikerült pakolás közben úgy le zárni a zsíros bödön tetejét, azt összetörtem. Nadrágom illetve az asztal bánta. Remélem, a nadrágból majd kijön, az asztal meg jó fényes lett.

A szálláson így este 1 óra után is 31 fok van.

Szombat

Reggel már igen jó időnk volt. Gyerekek még aludtak. Kimentem összerakni a táblázatott a szállás és egyéb költségekkel. Felkészültünk a nagy melegre, 37 fokot mondott az internet. Már volt meghirdetve a rádióba a fórum tali. Volt kint szerviz, lángosos, elméletileg a rádió, tervezve volt borjú és sertés pörkölt. Hát a nagy családi napból nem lett semmi, mindenesetre én nem találkoztam senkivel. Volt 1-1 kóbor lélek felénk, de nem mondhatnám, hogy a rendezvényre jött.

Összesen 15 Peugeot es egy BMW volt a talin, igaz a képen Ádi oroszlánja és Jena bömöse nincs rajta. Panoráma képhez a csapat kint állt a kocsik előtt, mire kiderült, hogy Jena nincs ott. Telefont nem vette fel, így irány a szállása. Hát a drága mosakodott, hogy fel tudja venni a club-os pólóját. Nem kapkodta el.

 Ez után mentünk ebédelni, ahol egy nem mondható meglepi fogadott. Az előzetesen megbeszélt sertés és borjú pörköltöt átváltották sertés és borjú körömpörköltre, mondhatni nem nagyon fogyott. Zsíros és csontos volt. Nagyon sok ment ki a kukába, vagy vitték haza. Mivel az ebéd olyan volt amilyen - számomra igen kellemetlen volt, mint szervezőnek – úgy gondoltuk, hogy gyorsan csinálunk jó pár palacsintát. Ildi neki is esett a nagy edény palacsinta alappal történő feltöltésére. 2,5 L tej, 1,5 kg liszt, 8 db tojás, ha jól emlékszem. Természetesen akkorra már ott volt Ilcsi sütője is. Eleinte nem nagyon fogyott, majd mikor észrevette a csapat, hogy már van palacsinta alig tudtam csinálni. Természetesen ekkor is megkaptam Jenától, hogy „palacsintát mikor csinálok”. Sys meg állandóan kritizált. „Ez most TÚL vastag”, - „ ez most túl égett” – „ez most alakul”, stb., amit természetesen már megszoktam tőle, hisz Ő a mi palacsinta királyunk és törekedni a kell a tökéletes palacsintához.

Majd Biluxék a gyerekekkel elmentem a strandra, őket követék Martinkáék, Jenáék, szucsatiék. 16 óra környékén befutott Ádi is.

Ildinek jött az ötlet, hogy mi lenne, ha vennénk valamennyi csirke mellet és sertéshúst, köretnek meg zöldséget (jégsali, paprika, paradicsom, volt már uborka és lila hagyma). Bepácoljuk és mehetnek a sütőbe. Ádival el is mentek bevásárolni. Ádi lendületes vezetése mellett Ildiből kijöttek olyan szavak, melyeket most nem írok le. Megvásárolt árú összértéké később bevasaltam mindenkitől. Ha azt mondom, hogy 750,- Ft/fő és degeszre etted magad akkor az jól hangzik.. Annyi húst sikerült venni, hogy egy darabig pucoltam, csak pucoltam, csak pucoltam. DE elfogyott. A sütögetésnek mindenki örült. Fogyott, volt sorban állás és „sssstippi-sssstoppi” megoldások. Extraként cukkinit és tököt is sütöttünk. Biluxék hoztak party grillezéshez egyszer használatos faszenes tálcát – ami kürtöskalács sütéshez volt tervezve, de elmaradt -, azon is csináltunk párat, melyet pikk-pakk elkapkodtak. Jena mondta, hogy ők nem esznek TESCOS grill húst. Így Martinkáékkal elmentek vacsizni egyet a közelben. Szerintem éhesen nem ment senki aludni.

Vivi hozott magával a munkahelyéről sok-sok játékot, melyet nagy élménnyel probálták ki a többiek. Az íjászat volt a menő, annyira , hogy egy kisebb besurranó és mászó csapat oktatása is szükségessé vált.

Sütögetés közben SYS megpróbált tollasozni - egy fél doboz sör után - nagyon sokat nem láttam belőle, mert háttal voltam nekik, de csinálta pár képet. Nagyon meleg volt. Sys leizzadt teljesen és arra fogta, hogy nem lát semmit, majd csinált magának egy fejpántot. Gyerekek meg nyomták a gokartot. Nagyon bejött nekik. Volt egy kis locsolkodás is, de hamar vége lett.

Toldi Sanyi tagunknak köszönhetően, egy kellemes, meglepetés tombola húzást csináltunk. Volt ajándékcsomag, olaj, rezsó, vízforraló, kulcstartó, toll, WD40, zseblámpa,palacsintasütő, stb. Mindenki kapott „ajándékot”.

 

Vasárnap

Szombat este nem maradtunk sokan, Ádival beszélgettünk még egy kicsit, de így is éjfél magasságában mentünk vissza a helyünkre. Reggel kaptam az infót, hogy nem használtuk fel az összes csirkehúst. Estéről is marad valamennyi, hát akkor megoldódót a reggeli kérdése. Serpenyőket elővettem, felvágtam a húsokat (kb 4 kg csirke). Gyors pác és már sült is a reggeli. Mikor Jena kijött akkor derült ki, hogy a tegnap említett: Nem eszünk TESCOS grill húst, azt arra értették, hogy a boltban kapható egész, már megsütött húst nem esznek. Pénteken vettünk 3 kg kenyeret, vasárnap még volt 2 kg. Maradt még tegnapról zöldség is. Szerintem egy kellemes gazdag reggelit volt. Igaz kiegészítőként szükséges volt a palacsinta, melyből két tállal is be kellett keverni 5-5 tojással. Nem voltam ott és örülők a fényképész jelenlétének, hogy meg tudtuk örökíteni királyunk munkásságát is a kiskuktával együtt.

Sütögetés közben megérkezet a hajnalra ígért szél a kevéske csapadékkal.

Természetesen, mint tavaly idén is volt poén az egészben, hisz mikor már mindent elmosogattam és elpakoltam Bilux kicsi lánya odament apukához és megkérdezte, hogy kaphat-e palacsintát. A gonoszok egyből felém küldték, hogy én mondjam meg, hogy elfogyott és a következő adag, már csak jövőre lesz.

Diával sikerült beszélgetni egy kicsit, mert Jena már nem „foglalta le” annyira. Számomra akkor derült ki, hogy masszőrnek tanul. Természetesen én meg imádom, ha masszíroznak. Jena térdén ült Dia, én odamentem és ráültem Dia térdére, majd megszólaltam: - Jöhet a következő, ebben a pillanatban Bilux felállt (nem a mondatom miatt). Mire Dia megijedt és lelökött a térdéről, holott addigra már belejött a masszírozásba. Inkább odahúztam egy széket. Palacsintasütés közben kaptam egy kis vállmasszást, majd kiderült, hogy ennek így nincs értelme. Sikerült rávenni, hogy tartson nekünk bemutatót, szívesen lennénk próbababák. Ilcsi-Én-SYS, vagyis alapból így lett volna, de galád Sys beelőzőt, majd feltartotta a dumcsijával. Mikor sorra kerültem volna, Dia közölte, hogy kér egy kis szünetet és pár palacsintát. Hát kikerekedtek a szemeim, mert előtte 2 órával pakoltam el mindent a kocsiba. Sorra kerültem, végre, hát egy élmény volt. Nem emlékszem mindenre, csak annyira, hogy valaki-valakik bejöttek és készült 2 fénykép. A végén már horkoltam is, állítólag. Nagyon jól eset, Dia köszönöm ismét. Remélem jövőre is sor tudunk keríteni erre a kellemes extrára.

Indulás előtt a maradékot próbáltuk elkoptatni, így lekváros és zsíros kenyeret ettünk. Elpakoltunk az asztalról. Majd hárman (Haszi, mi, SYS) elindultunk haza, úgy 16-16:30 körül. Természetesen tesztként ismét bekapcsoltam a GPS-t. Csak 3 helyen akart máshova vinni, pedig a „leggyorsabb” útvonal volt kipipálva és a kompot be sem pipáltam A karaván Vecsésig együtt ment. A kihagyhatatlan záró mekiig. Útközben ment a kocsik közötti dumcsi viberen, melyhez Jena és Dia is csatlakozott. Szandi nyomta szerenádot, majd Vivinek köszönhetően egy kitérőt tettünk az egyik üzemanyag kútnál. Kiszálltunk, dumcsiztunk, mintha akkor találkoztunk volna. 20 perc pihi után ismét az úton voltunk. Volt mikor nem annyival mentünk amennyivel lehetett. Attól nem féltem, hogy Sys lemarad, Haszit meg néha utol kellet érni. Főleg egy motoros miatt, mikor a 97,5 km/h-s sebességet már nem tudta nagyon díjazni. Pihi után a csajok bealudtak a kocsiba.

Sikerült 21:15-re hazaérni, gyors kipakolás, etetés, fürdés, alvás. Reggel nem találtam a cipőmet. Mindenesetre mi nagyon jól éreztük magunkat. Jövőre Győr környékét szeretném megcélozni, vagy Balaton feletti részt. Majd kiderül januárban, addig is, akinek van ötlete az keressen meg, természetesen a szállás telefonszámával együtt.

Szálláskereséshez:

- legalább 45 fő befogadásra alkalmas szállás

- Zuhany, WC szobán belül

- strand, vagy folyó a környéken, vagy telekhatáron belül

- Ár, ez egy jó kérdés, eddig 1950-3000 között mozogtunk. Lehet, hogy jövőre ez felmehetne 4000, Ft-ra is.